Internationalt team

Internationalt Team er for dig, der elsker sprog og kultur. Dig, der gerne vil på udveksling og se mere af verden. Her vil du opleve undervisning med fokus på verden omkring dig og få styrket dine interkulturelle kompetencer.
Internationalt Team er ikke en linje MEN et fagligt team på Ryslinge med nogenlunde en tredjedel af skolens elever. På Internationalt Team deltager du i skolens normale fællesaktiviteter (f.eks vinterfjeldsturen til Norge), men dit faglige program er lidt anderledes.

Du har to fremmedsprog – engelsk samt enten fransk eller tysk på fortsætterniveau.
I engelskundervisningen kommer du til at tage en eksamen i Cambridge IGCSE (International General Certificate of Secondary Education). Det er en eksamen, der svarer til 10. klasses afgangsprøver i England, og som giver adgang til over 800 uddannelsesinstitutioner i 150 lande på verdensplan. Kort sagt; en eksamen, der åbner døre.

Skoleudveksling og globalt udsyn

Når Internationalt Team tager på skoleudveksling, kommer du til at opleve en anden kultur og et helt andet skolesystem. Du møder andre lokale og kommer faktisk til at bo privat hos din ”buddy” og vedkommendes familie. Du er afsted i en uge, hvor du for alvor får trænet dit sprog – udvekslingen foregår nemlig på engelsk, på enten en skole i Zottegem i Belgien eller på en skole i Nabburg i Tyskland. Når din buddy kommer til Danmark, så vil du være vært for denne på Ryslinge og hjemme hos din familie.
Teamet tager også på en udlandsrejse i foråret, hvor vi udforsker en anden kultur og udvider vores horisont. I 2023/2024 går rejsen til Marokko, hvor vi oplever den fremmede kultur indefra med hjælp fra et dansk-marokkansk ægtepar.

Stærkt samarbejde inden for E.U.

 

I januar 2023 blev Ryslinge som en af 12 efterskoler akkrediteret under E.U.’s Erasmus+ program. Det betyder, at vores international rejseaktiviteter bliver støttet af E.U. midler.

Engelsk på tværs af landegrænser

Ryslinge er både en EPAS (European Parliament Ambassador School) skole og medlem af et EU-støttet Erasmus projekt, sammen med skoler fra Frankrig, Tyskland, Belgien og Storbritannien. Det er eleverne og lærerne på International Team, der er de bærende kræfter i disse samarbejder, der bygger på EU-emner og debat på engelsk tværs over grænser.

Praktisk

Eleverne på International Team betaler en merudgift på kr. 250 om ugen. Læs mere HER