Rejser

På Ryslinge Efterskole møder du verden. Bogstaveligt talt. Du kommer nemlig med ud at rejse og får øjnene op for andre kulturer og samfund – og får sat din egen tilværelse lidt i perspektiv.

Glæd dig til at komme med på en aktiv tur til Norge, når vi i januar pakker kufferten og drager mod de sneklædte fjelde. Senere på året drager vi desuden på dannelsesrejser, hvor kulturmødet er i fokus. 

Vinterfjeldstur

På vinterfjeldsturen er der sne, sol, samvær og ski på skemaet. Vores vinterlejrskole er en fællestur, hvor hele skolen tager afsted og står på ski sammen. Her kommer du til at bo sammen med nogen, du ikke plejer at bo sammen med – og er på den måde med til at skabe fællesskab på tværs af skolen.

Vi starter turen med fælles introduktion til langrend for at få den grundlæggende skiteknik og kroppen. Når du står på langrend, kommer du dybt ind i den sneklædte skov – og måske tager du kampen op og bestiger en solbeskinnet fjeldtop? I hvert fald er fællesskabet i fokus, og du kommer til at grine og træne med dine efterskolekammerater, som du ser i helt nye omgivelser.

Udover langrend skal vi også stifte bekendtskab med livet på fjeldet. Der vil være mulighed for isbadning, hundeslæde, overnatning i snehule og andre vinteraktiviteter afhængigt af vejret.

Er du på Adventurelinjen, tager du afsted på ski to dage før resten af skolen og oplever endnu flere af vinterlandets udfordringer.

Dannelsesrejse

De elever, der ikke går på Internationalt Team, tager på dannelsesrejse i Danmark en uge i foråret. Her sker dannelsen i mødet med det anderledes, det ukendte og det uprøvede. I Danmark er der mange muligheder for at komme helt ind og mærke det særegne ved netop det sted, vi besøger. 

Du bliver invitereret ind af lokalbefolkningen og oplever stederne gennem dem. Under turen får du en helt særlig fællesskabsfølelse, når skolen bor sammen, tager på oplevelser sammen og bryder grænser og fordomme sammen.

 

Udlandsrejser - Internationale elever

Hvis du har valgt at være  international elev, kan du glæde dig til skoleudveksling med enten en skole i Zottegem, Belgien eller en skole i Nabburg, Tyskland. I udlandet bliver du indkvarteret privat hos din “buddy’s” familie. Udvekslingerne foregår på engelsk, så du for alvor får trænet dit sprog!

Vidste du at

Vinterfjeldsturen foregår i Fagerhøi i Gudbrandsdalen ca. 900 km. fra Ryslinge?