Ryslinge Efterskole (Linjefilm) RÅKLIP.00_12_55_07.Still155

Teater

Velkommen til mulighedernes magiske rum. Vi skal på teaterlinjen sprudle og sprælle, græde og grine sammen. Vi vil bryde den fjerde væg, og udforske forskellige teaterrum, stemninger og udtryksformer. Du bliver dygtig og modig, du lærer dig selv bedre at kende og udvikler dig dramatisk og personligt.

Du vil blive udfordret og anerkendt, du vil få mulighed for at prøve kræfter med både skuespil og instruktion. Du vil få værktøjer til at fortælle det, du har på hjertet og tro på dig selv.

Kom som du er og fyr den af med din krop, stemme og krøllede tanker

Bliv klogere på dig selv

Når du spiller teater, er din krop og din stemme dit vigtigste redskab. Det er en del af den grundlæggende træning på teaterlinjen at arbejde med din krop, stemme og koncentration – alt sammen noget, der gør dig i stand til at fortælle din egen historie.

På teaterlinjen arbejder vi ikke med store færdige manuskripter eller laver musicals. I stedet skaber vi noget fra bunden og arbejder med det, der er relevant for dig og dine medstuderende. 

Håbet er, at du udvikler dig – både dramatisk og personligt

Elevcitat

“Man kan altid mærke entusiasmen og man får gennem året dannet nogle virkelige tætte bånd på en anderledes måde “

Hilde & Nanna, årgang 22/23

Ryslinge Efterskole (Linjefilm) RÅKLIP.00_12_27_02.Still151

Improvisation

Når vi improviserer, kan og vil alt ske. Improvisation er sjovt, men stiller også store krav til dig som skuespiller. Det handler især om at sige ja, tage hinanden på ordet og turde være i de pauser og den følsomhed, som opstår.

Karakterarbejde

På Teaterlinjen arbejder vi med forskellige indgange til karakterer. Når du skal spille en anden, skal du kunne sætte dig i vedkommendes sted – og det betyder, du skal kunne forstå og mærke karakteren.

Tekstarbejde

Vi skal arbejde med forskellige tekster – fra dialoger til nultekster og monologer . Teksterne bliver bragt til live i samspil med andre og vi skal, udover at lære teksterne og spille dem udforske instuktørrollen og iscenesættelsen af dem.

Fysiodrama

Kroppen er vores redskab. Derfor træner vi ordløst teater, der skaber et dynamisk og nærværende udtryk. Det handler ikke om at mime, som du kender det, men om at formidle stemninger og dramaet. At fortælle helt uden ord og ofte med musikken som medspiller.

Et stærkt fællesskab

Svendestykke

Vidste du at

Teater er et af de fire linjefag, som var med fra skolens start

Kom vi ikke hele vejen rundt teaterlinjen?

Sidder du med spørgsmål, kan vi måske hjælpe dig hurtigt videre. Herunder finder du relevante spørgsmål og svar.

Ja, det har du. På Ryslinge Efterskole har du dit linjefag hele året af flere grunde. Dels fordi, vi lærer hinanden rigtig godt at kende på et år og dels fordi, det er med til at styrke fagligheden på linjen.

Nej, det behøver man ikke, men man skal have lyst til at skabe fortællinger sammen med andre.

Nej, det skal vi ikke, men til gengæld kommer vi til at hjælpe jer med at fortælle de historier, I har på hjertet.