Om skolen

Ryslinge Efterskole blev grundlagt i 2009 og er således en nyere efterskole. Alligevel er efterskolen forankret i en lang historie og tradition i det at skolen er kombineret med Ryslinge Højskole. Ryslinge Højskole har eksisteret siden 1866 og er således en af landets ældste højskoler. Det vil du hurtig fornemme ved at bevæge dig rundt i de historiske og smukke bygninger, som har været rammen om unge menneskers højskoleophold gennem mange generationer. Skolemanden Christen Kold grundlagde sin første højskole i Ryslinge. Bygningerne ligger der endnu og benævnes Kolds Hus. Christen Kold fik stor indflydelse på især omgangsformen på en højskole, hvilket har påvirket såvels højskole- som efterskolebevægelsen. Det er blandt andet derfor, man i høj grad omtaler efterskolen som et hjem. Christen Kold og N.F.S. Grundtvig var sammen om at skubbe til begreber som skole og dannelse; at unge menneskers skolegang skulle være mere end udenadslære eller det som benævnes den sorte skole. Skolen skulle ifølge Kold og Grundtvig være livsoplysende og vække lysten til at tage livet på sig, med forstand, fornuft, følelse og fantasi. Du vil opleve, at vi på Ryslinge Efterskole er inspireret af Kold og Grundtvigs skole og menneskesyn. Arven fra Kold og Grundtvig er således spillevende, og på Ryslinge Efterskole inviterer vi dig med ind i debatten om, hvordan en skole skal være. 

 

Fynsk efterskole kun med 10. klasse

Ryslinge Efterskole er en efterskole med cirka 150 elever – alle i 10. klasse. Skolen ligger lige i hjertet af Fyn og er omgivet af smuk natur. Vores elever kommer fra hele landet og har vidt forskellige baggrunde og interesser. Her kommer du altså både til at møde ligesindede – og unge med helt andre interesser end dig. 

Fordyb dig i et linjefag og oplev Ryslinge-modellen

På Ryslinge Efterskole tilbyder vi seks linjefag; Adventure, Kunst, Medie, Musik, Science og Teater. Dit linjefag er din chance for virkelig at fordybe dig og nørde din interesse – eller prøve kræfter med noget helt nyt. Fælles for både linjefag og boglige fag er, at vi arbejder kreativt og ikke er bange for at eksperimentere med de muligheder, vi har som fri skole.

Vores arbejde med projektledelse er baseret på Ryslinge-modellen, der fungerer som en rød tråd i måden, vi inddrager elevernes idéer og udvikler skolen på for hver eneste årgang.