Velkommen til Ryslinge Efterskole

At gå på efterskole er et fælles projekt, som vi sammen skal få til at lykkes. Mennesker er forskellige, og det anser vi som en værdi – ja, nærmest en forudsætning for udvikling. Det er vigtigt at møde sin modsætning. At opleve at vi er rundet af forskellige holdninger og værdier, og at der er brug for, at disse holdninger og værdier bliver sat i spil. 

Efterskole handler også om de helt store forhold i livet som kærlighed og venskab. At være på dybt vand, men med line til en sikker havn. Ryslinge Efterskole er et trygt sted at være usikker. Vi holder med hinanden og af hinanden. Vi sætter spor og knytter bånd, der måske holder resten af livet. 

Ryslinge Efterskole; ansvar, venskaber og hjemlighed

På Ryslinge Efterskole er vi ansvarlige for hinanden. Det betyder, at det er op til dig at tage ansvar og bidrage til det fælles bedste. Det er vigtigt for os, at du får mod til at sætte handling bag dine ideer.

I begyndelsen kan alt det nye virke overvældende, men stille og roligt vil du opdage, at Ryslinge Efterskole er dit andet hjem. Hjemlighed er en af de bærende kræfter i et efterskoleophold – som i en familie holder vi med hinanden. Den tryghed glæder vi os til at skabe sammen, i et godt og tillidsfuldt fællesskab, hvor vi både tør grine og glemme os selv, men også græde, når der er brug for det.

Hjemlighed forbindes også med pligter og leveregler – man kan også kalde det værdier. For at fællesskabet kan fungere, er det nødvendigt, at alle er klar til at tage fat og udvise hjælpsomhed og tålmodighed – både med de praktiske opgaver og med hinanden. Det er i høj grad op til dig og dine kammerater at være med i samtalen om skolens værdier og dermed være med til at skabe indholdet.

På Ryslinge Efterskole er det en bærende leveregel, at alle skal behandle hinanden ordentligt. Det vil sige, vi skal være gode ved hinanden, tale pænt til hinanden og i det hele taget respektere hinandens forskelligheder og holdninger – også selvom man ikke er enige om alt. Venskaber går på tværs af holdninger.

Efterhånden vil du opleve at kunne sætte dine egne meninger og værdier i spil, og på den måde være med til at præge den ånd og bevægelse, som Ryslinge Efterskole er rundet af. 

Vi glæder os til at lære dig at kende og lave efterskole sammen med dig. 

Elevcitat

En ting man ikke kan få for meget meget med af, er plakater og pyntegenstande til at gøre dit værelse til dit

Andrea, årgang 22/23