Kunst

Kunst handler om at eksperimentere. Om at gå nye veje. Afprøve teknikker. Lege med idéer. Få erfaringer og sprænge rammer. Og mest af alt, handler kunst om at skabe. Om at forme, male eller designe. Om at gøre idéer til virkelighed og slippe kreativiteten løs.

På Kunstlinjen kan alting ske. Her får du chancen for at fordybe dig og bruge din fantasi – og definere og udvikle din personlige stil. Vi bruger en stor del af undervisningen i skolens hyggelige værksted, men du kommer også med på kunstmuseum, til at tale om kunst og samle inspiration.

(Gen)find din indre kunstner

Picasso sagde, at ”alle børn er kunstnere, problemet er, hvordan man forbliver en kunstner, når man vokser op”. Og det tror vi på. Derfor stiller vi ikke krav til dine evner forud for linjefaget. Det vigtigste er bare, du har lyst til at udtrykke dig og eksperimentere. 

På kunstlinjen prioriterer vi værkstedstiden højt, så du altid har noget i hænderne og lærer efterhånden. Som elev på Kunstlinjen får du også mulighed for at benytte værkstedet i fritiden og arbejde videre på dine projekter.

Elevcitat

“Det er rart med et roligt rum på efterskolen, hvor du kan fordybe dig, når det hele kan være lidt meget”

Camilla, årgang 22/23

Keramik

Vi arbejder blandt andet med pladeteknik, modellering og forskellige former for dekorering; begitning, underglasur, dyppeglasur og penselglasur.

Vi arbejder med stentøjs- og porcelænsler og brænder i vores egen ovn på værkstedet.

Grafik

Vi arbejder med forskellige teknikker; højtryk, dybtryk, fotolito, linoleumstryk, paptryk, collografi mm

Smykkefremstilling

Vi arbejder med grundlæggende sølvsmedeteknikker såsom file, save, lodde og støbning.

Vi arbejder i kobber og sølv.

Vi arbejder med håndtegnede skitser og prototyper i f.eks. kobber.

Maleri

Vi maler med akrylmaling, akvarel, collage, spray og arbejder både stort og småt, individuelt og sammen i makkerpar. Vi dekorerer blandt andet spisesalen med kunstlinjens malerier.

Installation

Vi bruger både det indendørs og udendørs rum på og udenfor skolen til at arbejde med installationer. Vi arbejder blandt andet med street art og land art.

Skulptur

Du kan eventuelt skabe en skulptur i ler, skrot, upcycling, ståltråd, sølv og hvad vi nu ellers kan finde på!

Frihed med rammer

Vi sætter rammerne for undervisningen og du lærer i løbet af året forskellige udtryksformer og teknikker, som du får frihed til at sætte dit helt eget præg på.

Der kan altid ske noget noget nyt og spændende i processen.

Selvstændigt værk

I løbet af foråret får du god tid til at skabe et større selvstændigt værk, hvor du selv vælger udtryksformen.

Afsluttende kunstudstilling

Kunst skal deles. Derfor afslutter vi skoleåret ved at udstille kunstværker, der er blevet til i løbet af året. Vi udstiller på Galleri 14.07 på Ringe Station. Udstillingen skydes i gang med en fernisering for familie, efterskolekammerater og lokale interesserede.

Vidste du at

Kunst er et af de to linjefag, som er kommet til efter skolen er startet

Kom vi ikke hele vejen rundt kunstlinjen?

Sidder du med spørgsmål, kan vi måske hjælpe dig hurtigt videre. Herunder finder du relevante spørgsmål og svar.

Ja, det har du. På Ryslinge Efterskole har du dit linjefag hele året af flere grunde. Dels fordi, vi lærer hinanden rigtig godt at kende på et år og dels fordi, det er med til at styrke fagligheden på linjen. 

Ja, det kan du. Kig med på ryslinge_kunstlinje, hvor vi deler glimt fra vores værksted og viser dig værkerne, efterhånden som de bliver til.

Nej, absolut ikke, men du skal have lyst til og mod på, at kaste dig ud i nye ting. Det er rigtig godt at bruge dine "fejl" i din kunst.