Oplevelser

Et efterskoleår på Ryslinge er fyldt med oplevelser. Store som små. Fra Ryslinge Festivalen til forestillingsprojektet, de talrige weekender, aftenarrangementer og meget mere. Her kommer du aldrig til at kede dig!

DSC07535_20p

Produktion: SchFilm.dk

Forestillingsprojekt

På Ryslinge Efterskole laver vi teaterprojekt på vores helt egen måde. En uge i efteråret når alt er koldt og mørkt, rykker hele skolen sammen og skaber en forestilling i formatet totalteater. Her indgår både klassisk teater, performance art, musiske indslag og tekniske færdigheder. Vi spreder os over hele skolen, og her er det ikke kun én elev, der har hovedrollen, men alle der løfter i flok.

Processen tager udgangspunkt i et tema, et ord eller et begreb, som skaber rammen om forestillingen. Vi har i årenes løb arbejdet med alt fra “Hvad nu hvis…” over Dannebrog og grænser til drømme og frihed. Ud fra årets tema vælger du dig ind på det rum, du synes lyder allermest spændende – og så går arbejdet i gang! Rammen er dermed sat, og nu er det indholdet, der skal udvikles.

Efter 3 dages intensivt arbejde i de forskellige rum, er det “guidernes” opgave at få samlet trådene og præsenteret forestillingen. Alt dette vil med sikkerhed give publikum en ordentlig en på opleveren, og så gør det jo ikke noget, at det er sjovt undervejs. 

Kortfilmfestival

I januar bliver der spredt stjernestøv og guldkonfetti over Ryslinge. Det er nemlig her, vi laver kortfilm.

Hele efteråret er du og dine klassekammerater i fuld gang med at producere 21 kortfilm med undervisning og assistance af bl.a. professionelle filmfolk.

Det giver dig en dybere indsigt i, hvad kortfilm er og kan, og du oplever hvor mange små komponenter en vellykket kortfilm består af. Glæd dig til at involvere dig i alt fra idégenering til floorplan, planlægning af brug af teknisk udstyr, overblik over locations og kameraføring – og vær med til at præsentere det endelige produkt.

Vi skyder konfettien af til Rylle Awarden og den tilhørende festmiddag, hvor vi fejrer og afslutter en anderledes og kreativ uge, som vi alle har været med til at skabe. Sammen.

Produktion: SchFilm.dk

Ryslinge Festival

Ryslinge Festivalen er et af årets helt store højdepunkter. Her arbejder hele skolen sammen om at stable Ryslinge Festivalen på benene, og skolen summer af hektisk stemning og frisluppen kreativitet.

Festivalen blev faktisk startet af tre elever, som i skoleåret 2019/2020 ville starte en festivaloplevelse på Ryslinge Efterskole. Idéen fik vokseværk, og nu er det en aktivitet og et projekt, som hele skolen er involveret i og sammen når i mål med.

Arbejdet for dig og dine kammerater består af at indgå i festivalens 12 arbejdsområder. Du skal selv være med til at ideudvikle, planlægge og gennemføre de forskellige arbejdsområder og aktiviteter til festivalen. 

Derudover vil de elever som er på R-10 forløbet udvikle workshops og aktiviteter, som tager udgangspunkt i den undervisning, de har fået. Den viden skal virkeliggøres, så den er anvendelig i forbindelse med festivalen og aktiviteter, som både skal pege mod byens børn, unge og øvrige gæster. Festivalens aktiviteter strækker sig fra barer, madboder, lege, debatter, boder med merchandise til livemusik og talks. Se også videoer nedenfor (2021 og 2023), hvor tidligere festivalledere fortæller om arbejdet og processen.

I processen med Ryslinge Festivalen skal du som elev få erfaringer med at skabe noget helt fra bunden for andre. Du skal kunne se mulighederne i at skabe en fælles folkelig festival, hvor byens borgere – uanset alder – skal føle sig involveret. Festivalen skal på længere sigt skabe en gensidig forståelse mellem byens borgere og eleverne på efterskolen.

Dette års festival-aftermovie

Produktion: SchFilm.dk

Se flere videoer fra tidligere års Ryslinge Festivaler

Weekender

Weekenderne på Ryslinge er noget helt særligt – og spækket med aktiviteter. I almindelige weekender kan du vælge at blive på skolen og deltage i sjove aktiviteter, som på skift bliver planlagt af forskellige kontaktgrupper. 

I løbet af skoleåret vil der desuden være en række bliveweekender, hvor vi forventer, du er på skolen. Her laver hele skolen noget spændende sammen – og det er enormt hyggeligt!