Sådan bor vi

Man mærker tydeligt historiens vingesus på Ryslinge Efterskole. De fysiske rammer er intet mindre end imponerende. De gamle hovedbygninger er fyldt med sjæl og historie – særligt den gamle Foredragssal. 

I årenes løb er der selvfølgelig kommet flere bygninger til, bl.a. Teatersalen, elevfløjen Sønderhus, hallen, musikhuset og spisehuset. Flere gamle forstanderboliger er også blevet inddraget og forvandlet til elevværelser, undervisningslokaler og værksteder.

Skolen har desuden store udendørsarealer med park, boldbaner og shelterplads. Der er selvfølgelig også boliger til de lærere, som har tilsyn om natten. 

Værelser

Værelserne på Ryslinge Efterskole er ikke ens. Vi har tre boenheder; Sønderhus, som består af tomandsværelser, Monrads pigekollektiv med 11 piger på tre- og firepersonersværelser og Damgården med både drenge- og pigeværelser. Værelserne er vidt forskellige i størrelse og udformning, og hvert år knytter vores elever sig netop til deres værelse og føler sig hjemme der.

Der er tilknyttet en lærer til hver boenhed, som hjælper til med at få etableret en god, inkluderende og hjemlig kultur på gangen eller i huset. Ganglæreren er også med til onsdagsrengøringen, hvor der bliver tjekket for støv under sengen, og om skraldespanden er tømt. Hver uge efter værelsesrengøringen er der gangmøde, hvor eleverne på skift står for at styre møderne. På disse møder kan du vende alt fra opvask til trivsel og organisering af fælleshygge og aktiviteter på gangen.

Spisesal

Det er her, vi spiser vores tre hovedmåltider og tre forfriskninger sammen. Spisesalen er mere end et sted, hvor vi spiser. Her bliver der også snakket, spillet brætspil, set film eller fodbold på storskærm eller svedt til Just Dance.

Tøjvask 

Der er vaskemaskiner i kælderen under Sønderhus og ved Damgården.  Her er du velkommen til at vaske og tørre tøj. Der er både mulighed for at tørre på tørresnor og i tørretumbler. Der må ikke bruges eget vaskemiddel, men du kan købe en vaskebold på skolens kontor. Den koster 100,- kr. og indeholder rigtig mange vaske, så flere elever kan deles om en vaskebold. 

Shelter i Æblelunden

Med til skolen hører et lille skovstykke, hvor Adventurelinjen har etableret et friluftsområde med bålplads, fire shelters, bålhytte og en hængekøjekrog. Her er der mulighed for at lave bål, riste skumfiduser eller lave snobrød. Tit er der nogen der tager en guitar med derud, og så er der lagt op til fællessang og bålhygge. 

Idrætsfaciliteter

På skolen har vi idrætshal, hvor du kan bruge vores klatrevæg og dyrke de mere almindelige aktiviteter som fodbold, håndbold, volleyball og badminton. Der er også mulighed for at dyrke crossfit i hallen.

Vi har et fitnessrum, hvor der gives en introduktion til alle maskinerne, så de bruges rigtigt og derefter kan du benytte det i fritiden.

På udendørsarealerne er der beachvolley- og fodboldbaner, men du kan også spille udendørs bordtennis eller basket i pauserne eller i fritiden.

Foredragssal

Foredragssalen er skolens hjerte. Her mødes vi alle en gang om dagen til fortællinger, fællessang og elevmøder. Foredragssalen kan også bruges i fritiden, hvor du må bruge skolens flygel og synge i den gamle høresal. Akustikken til musik og sang er helt fantastisk og en oplevelse værd. Foredragssalen er et helt specielt rum, og derfor er der også en særlig ydmyghed og respekt, når vi går derind.

Biograf

Vi har en biograf, som et tidligere elevudvalg har etableret. Det er biografudvalget, som står for brugen i fritiden; regler, oprydning og hvilke film, der skal vises. Du kan blive en del af biografudvalget og være med til at sætte dit præg på skolens biograf.

Fælles-områder

Vi har mange forskellige fællesområder på skolen. De forskellige områder kan bruges i undervisningen, men også i fritiden, hvor du og dine kammerater kan dyrke både indendørs og udendørs aktiviteter.

Fællesområder

Vi har mange forskellige fællesområder på skolen. De forskellige områder kan bruges i undervisningen, men også i fritiden, hvor du og dine kammerater kan dyrke både indendørs og udendørs aktiviteter.

4’eren

Et at skolens mange elevudvalg har taget initiativ til at indrette et nyt fælleshus til eleverne i en tidligere lærerbolig. 4’eren hedder huset, og her er der mange muligheder for at hygge sig om aftenen eller i pauserne. Du kan bl.a. spille brætspil eller Wii, læse lektier, drikke te, tegne, male eller lave perleplader.

Musiske- og kreative lokaler

Skolen har mange forskellige kreative værksteder, f.eks. til design, smykkefremstilling, billedkunst, keramik, medie, foto, musik og teater.

Du kan tage kørekort til udvalgte lokaler, og derefter kan rummene frit benyttes i fritiden.

Elevcitat

“At leve og bo med sine venner, giver et helt unikt sammenhold”

Frida & Anton, årgang 22/23

Kom vi ikke hele vejen rundt om, hvordan vi bor?

Du har helt sikkert mange spørgsmål. Herunder vi vil prøve at svare så godt, vi kan på de mest stillede spørgsmål 

I foråret op til dit efterskoleår inviterer vi hele årgangen med forældre til Kommende elevers dag. Det er den dag hvor du vil møde dine kommende efterskolevenner for første gang samlet. I forbindelse med denne dag spørger vi om en masse praktiske forhold; eksempelvis hvor på skolen du kunne tænke dig at bo. Det skal forståes som et ønske, som vi forsøger at imødekomme så godt vi kan. 

Værelserne er af forskellige størrelse. I Sønderhus er de fleste værelser to-mandsværelser med eget bad og toilet. I Monrads Hus og Damgaarden, er der to- tre- og firemandsværelser. På alle værelser er der seng og skabe -så du får din egen seng og dit eget skab

Du skal selv gøre rent på dit værelse. Vi har det sat i system så der er tid til denne del mindst en gang hver uge. Derudover er der hovedrengøring op til jul - til forår og når du skal vinke farvel til skoleåret. På Ryslinge Efterskole gør vi meget ud af at rengøringen er en hyggelig og sjov pligt, som foregår i fællesskab.