Musik

På den rytmiske musiklinje videreudvikler vi sammen musikken på dit niveau. Linjen er for dig, der elsker musik, og det er ikke et krav, at du mestrer et instrument til perfektion, for at være med. Det eneste krav er, at du har lysten til at blive bedre – hvad enten det er til at spille et instrument eller til at synge.

Musiklinjen kan være forberedende til musik på A-niveau, MGK og senere konservatoriet

Stå på en rigtig scene

Koncerter, festivaler og miniturné

Vi starter året med at øve op til at spille på den store scene på Midtfyns Festivalen – til arrangementet ’Ung i Midten’.

I løbet af året spiller vi til skolens musikcaféer,  hvor musikelever selv stille op og er med til  at styre lys og lyd.

I den sidste linjeuge øver vi frem mod vores miniturné, hvor vi spiller en række koncerter rundt på Fyn.

Ved skoleårets afslutning bliver der mulighed for at spille på vores egen Ryslinge Festival, som vi afholder for lokale, skoler og forældre.

Elevcitat

Man får et fedt fællesskab, når man spiller sammen

Eva, årgang 22/23

Sammenspil

Sammenspil er det der fylder mest på linjen. Her kommer du til at stifte bekendtskab med både nyere og ældre musik samt forskellige genrer bl.a. blues, rock, funk/disco, pop og rhytm’n’blues. Du kommer også til at prøve kræfter med de mest basale instrumenter.

Du vil opleve stor medbestemmelse i valg af samspilsnumre, men også krav i forhold til genrer og musikalske arrangementer.

Teori, hørelære og rytmisk træning

Vi  arbejder med basal nodekendskab og akkordteori, som f.eks.:

– Læse rytme- og nodeværdier

– Genkende intervaller 

– Arbejde med akkordopbygninger

 

 Puls og rytmefornemmelse er det bærende element i al rytmisk musik, og derfor bruger vi også tid på at træne rytme, puls og koordination.

Forhåbentlig bliver du i løbet af året bedre til at læse, skrive og forstå noder og akkorder og får et solidt teoretisk fundament. 

Sangskrivning og musikproduktion

I løbet af året arbejder vi med sangskrivning, hvor du i en gruppe er med til at skrive og spille egne sange. I vores lydstudiet arbejder vi med skolens Imac og studieprogrammet Logic Pro X, hvor vi indspiller og producerer jeres egne sange. 

Musikcafé

I løbet af året afholder vi flere musikcaféer for resten af skolen, hvor musiklinjeeleverne, udover at optræde, står for at opstille musikudstyr og organisere de praktiske ting omkring koncerterne herunder lyd- og lysopsætning. 

Til disse musikcaféer kan alle elever vælge at optræde med selv eller med eget band.

Foredragssalsnummer

Som noget af det første arbejder hele musiklinjen sammen om at lave et musikalsk indslag i skolens Foredragssal. Du vil blive en del af en fælles optræden i et af skolens smukkeste lokaler, hvor flere sanser er i spil.

Musikkulturen på skolen

Selvom du ikke er musikelev, er der mulighed for at tage ‘musikkørekort’ til et af skolens musiklokaler, hvor du selv kan lave et band og øve i fritiden. Alle elever har mulighed for at stille op til bl.a. skolens musikcaféer.

På Ryslinge Efterskole fylder musikkulturen meget og ikke kun på musiklinjen

Vidste du at

Musik er et af de fire linjefag, som var med fra skolens start

Kom vi ikke hele vejen rundt musiklinjen?

Sidder du med spørgsmål, kan vi måske hjælpe dig hurtigt videre. Herunder finder du relevante spørgsmål og svar.

Ja, det har du. På Ryslinge Efterskole har du dit linjefag hele året af flere grunde. Dels fordi, vi lærer hinanden rigtig godt at kende på et år og dels fordi, det er med til at styrke fagligheden på linjen.

Nej, det er ikke et krav. Du skal blot have lyst til og mod på at lære noget nyt og give den en skalle.

Ja, sagtens. Hvis du får lyst til at prøve kræfter med et nyt instrument end dit hovedinstrument i løbet er året, er det helt fint. Faktisk har vi mange elever, som starter på et instrument og ender på et andet.