Vinterfjeldstur

Sne, sol, samvær og ski

I år går turen til Fagerhoy i Norge, der danner rammen for vores vinter aktivitets tur! Vores vinterlejrskole er en fællestur! Vi står på ski sammen, får undervisning sammen hver dag, og du bor i lækre hytter sammen med din kontaktgruppe. 

Vi starter alle med introduktion til langrend for at få den grundlæggende skiteknik i kroppen og få brugt alle vore muskler. Desuden mener vi, at langrendski er en af de mest fællesskabsstyrkende aktiviteter i sneen - det skal du glæde dig til. Du kommer dybt ind i den sneklædte skov og måske tager du kampen op og bestiger en solbeskinnet fjeldtop.

Udover langrend skal vi også stifte bekendskab med livet på fjeldet og norsk kultur. Vil du mere langrend, er dette også muligt. Der vil være mulighed for at overnatte i snehule eller lavu.

Er du på Adventurelinjen, tager du afsted på ski to dage før resten af skolen og oplever endnu flere af vinterlandets udfordringer.

Hvordan mon vi bor..
At bo i det lille fællesskab og skulle gå på kompromiser med sine medmennesker, er en vigtig del i det at bo sammen i hytten. Man skal blive enige om madplanen, rengøringsplanen, hvad man skal se i fjernsynet, om brættet på toilettet skal slåes op eller ned. Der er mange detaljer i et fællesskab, hvor hensyn og imødekommenhed er det centrale. Vi kalder det en kollegie-oplevelse!

I din hytte står du og din kontaktgruppe selv for den daglige madlavning og oprydning. I sørger selv for at møde til aftalte tidspunkter og styre dagen ud fra den plan, der er lavet. Dog er I ikke alene - jeres hyttelærer kommer på besøg flere gange om dagen og putter jer ved sengetid. Og hyttelæreren vil meget gerne inviteres på varm kakao...