Indvielsen af det nye spisehus

27.04.2017
Ryslinge Høj- og Efterskoles nye bygningsmæssige flagskib åbnet med stor reception og op mod 150 gæster

Med et klart præg af det nordiske og træk helt tilbage fra jernalderens langhuse, har Ryslinge Høj- og Efterskole fået et nyt bygningsmæssigt vartegn. Specielt lyren midt i begge de to parallelle huse rejser sig markant i skolegården med sin 10 meters højde. Går man indenfor rammes man af det store ovenlys i lyren, som oplyser hele rummet på bedste vis.

Det er Praksisarkitekter fra Svendborg som har evnet at få skolens gamle smukke trelængede fløj til at spille harmonisk sammen med det helt nye spisehus og med hovedentreprenør Carsten Knudsen i spidsen er selve udførelsen udført med stor faglig og æstetisk fokus.

Ifølge forstander Torben Vind Rasmussen var det også hårdt tiltræng, at få nye rammer. ”Efterskolen kunne ikke længere være i den gamle spisesal og køkkenet havde alt for lidt plads udtaler han og fortsætter: Specielt har vi haft fokus på lys og akustik i det nye hus, og her er vi ikke blevet skuffet. Allerede når man træder ind i spisesalen, kan man mærke, hvilken fantastisk akustik, der rammer en, og eleverne har allerede taget huset til sig og er huset både før og efter måltiderne”.

Spisesalen kan deles i 2 sale, så højskolen og efterskolen kan spise samtidigt, men hver for sig. Og ud over køkkenet er der også blevet plads til en ny pejsestue, som primært skal bruges til kurser, møder og udlejning.

Hovedentreprenør Carsten Knudsen kommenterede også husets helt specielle konstruktion i sin tale: ”Det har været spændende og meget udfordrende at skulle bygge dette hus, og jeg er stolt af det meget velfungerende team af håndværkere, der har været med til at fuldføre opgaven” I gaven til skolen forærede håndværkerne skolen en stor stenhånd, ”symbolet skal vise hvor vigtigt det er at have håndelaget med i ethvert godt samarbejde” udtalte hovedentreprenøren. 

Hele huset er blevet til bl.a. med en stor donation fra A.P. Møllerfonden, ligesom Marius Pedersen fonden og Den faberske fond har bidraget til elementer i byggeriet.