Science

På Sciencelinjen fylder fællesskabet og den naturfaglige ånd

På Sciencelinjen fylder fællesskabet og den naturfaglige ånd. Hvis du brænder for naturvidenskab, er nysgerrig og kan lide at lære ved både praktisk og teoretisk arbejde, er sciencelinjen det rette sted for dig. Du kommer til at høre teoretiske oplæg, studere andres teorier, opstille egne hypoteser og ikke mindst gennemføre undersøgelser og eksperimenter, der bevæger sig i de retninger, du har lyst til. Science forudsætter altså, at du er motiveret og engageret samt åben og med en naturlig lyst til at lære inden for hele naturvidenskaben. Du kommer til at fordybe dig og arbejde koncentreret med naturvidenskabelige og teknologiske projekter, rapporter og forsøg - så udover det praktiske indeholde science derfor både teoretisk læsning og naturvidenskabelig rapportskrivning. Hvis du vælger Science, bliver du en kritisk og reflekteret nørd, som søger og undersøger sandheden – hvis den findes?

I Science kommer du til at arbejde med: Lego Mindstorm, Unge Forskere, metodelære, Arduino, 3D-modellering, biomimicry, droner, elevpræsentationer, laserskæring, to store selvvalgte projekter, m.m. Sciencelinjen er ikke gaming eller kemishow, og den programmering, vi tilbyder undervisning i, er Lego Mindstorm og Arduino – men man kan godt bruge andre former for programmering i egne projekter.

First Lego League

Teknologi, samfundsmæssige problemstillinger, samarbejde og holdånd

Robotteknologi, programmering, målrettethed og tidspres er vigtige faktorer i dette forløb, hvor du er skolens ansigt udadtil i konkurrencen, der kan bringe dig over Atlanten i First Lego League-konkurrencen.

Har du den gode ide, og kan du omsætte den i praksis sammen med dit team, kan du løfte pokalen og gøre skolen ære.

Så går du med tanker om at blive ingeniør, softwareudvikler eller er du bare grebet af de naturvidenskabelige problemstillinger, vil First Lego League være noget for dig.

Unge Forskere

Et forløb hvor du selv bestemmer, hvad du som forsker, vil forske i

Unge Forskere konkurrencen er en konkurrence for dig som elsker at arbejde systematisk og dybdegående med et selvvalgt projekt.

Du lærer at opstille hypoteser og efterprøve dem i jagten på et reflekteret og gennemarbejdet svar.

Teknologien er i en rivende udvikling, og hvis Danmark skal kunne følge med i fremtiden, har vi brug for dine egenskaber! Hvor langt er vi inden for de alternative energikilder? Hvor langt kan man komme med robot-teknologi, og kan man måske kurere glutenintolerance?

Det er helt op til dig, hvad du vil forske i og finde svaret på.