Den sprudlende ungdom!

10.03.2017

”Jeg er ungdomspolitiker og det er jo umiddelbart ikke så sexet” 

-sådan lød det fra en af ungdomspolitikerne i den paneldebat. Ryslinge Efterskole afviklede forud for skolevalget 2017 torsdag i sidste uge.

Men så skal jeg ellers love for at de 9 ungdomspolitikere tog fat. Ungt sprog, blikfang, konkrete tiltag og spidsfindige kommentarer fløj igennem luften, så jeg sad nede på en af de bagerste rækker og ønskede, at generationsskiftet på Christiansborg var i morgen.

De udstrålede en attitude og sikkerhed, som ikke efterlod nogen tvivl om, at det er smart at være ungdomspolitiker -ja tenderende til det sexede. De fangede hele vores elevgruppe og mon ikke der er flere af dem, der melder sig under fanerne i et af de 9 repræsenterede partier, eller går ud og engagerer sig i foreninger og klubber, der har et ungefokus. De vil nemlig gerne være der, hvor det er smart at være, og så giver det endda mening.

Ved sidste valg i 2015 afviklede vi topmøde, hvor 2 af de helt tunge Christiansborgpolitikere fra de store partier var tilstede. Den ene var afgående minister og den anden kommende.

I fremtiden vil jeg til enhver tid vælge de unge, når vi skal have en fornemmelse for, hvad politik handler om.  Jeg undrer mig over, hvordan et liv på Christiansborg kan slå den energi ihjel, som jeg håber, de også engang har haft.

Nu er valget overstået, men billedet af en stærk engageret politisk ungdom står tilbage og afføder spørgsmålet om, hvordan vi kan udvikle en endnu mere engageret ungdomskultur på Midtfyn.

Vi har i kommunen et ungdomsråd. Vi har i Ringe et ungdomshus og der har været god fokus på udviklingen af begge dele. Ungdomshuset er opstået i tillid til, at unge gerne selv vil gøre en forskel. Selvom om der har været udfordringer med driften og strukturen, er det vigtigt vi vedholdende holder fast i, at der er et sted, hvor unge energier mødes og skaber liv.

Hvor meget fokus har vores kommunalpolitikere på fortsat udvikling af rammerne for unges engagement. Hvor meget fokus har foreningerne på, at skabe livgivende miljøer, der tiltrækker de unge.

De byer, foreninger og lokalmiljøer, der har fokus her vinder engagementet og de unges tilstedeværelse. De andre står tilbage som fårene i: ”Ole sad på en knold og sang”, efter at Ole er sprunget af sted: ”fårene står der endnu og glor”