Fysik og kemi

Fysik og kemi - det aktive samfundsfag!

Hvorfor kan jeg skype? Hvad er bluetooth? Kan jeg mon undgå tømmermænd? Gad vide om man kan spise plastik? Bliver jeg "høj" af musik? Har min iPhone været levende? Jamen vi er da afhængige af CO2! Findes der virkelig ingen farver?

Du skal helt sikkert have fysik og kemi på Ryslinge Efterskole! I dette fag tager vi udgangspunkt i din verden og det samfund, du lever i. Det gør, at vores undervisning og din oplevelse af videnskabens verden bliver aktuel og relevant!  Vi inddrager dig i undervisningen, vi er aktive i vores helt nye laboratorium, og vi er sammen vanvittigt nysgerrige!

Fysik og kemi på Ryslinge Efterskole er for alle! Det er meget vigtigt for os at skabe en god, forståelig og udfordrende undervisning for dig uanset hvad dine oplevelser med faget er. Vores undervisning tager bl.a. udgangspunkt i de emner, du kan møde i din fremtidige ungdomsuddannelse, og vi underviser i dem på dit niveau! Det betyder, at du f.eks i gymnasiet, hvor fysik er obligatorisk, kender emnerne - en god investering i din fremtid, som vi anbefaler på det kraftigste!

Derfor skal du have fysik og kemi: fordi du er nysgerrig, et legebarn, kan lide at blive klogere og nyder det fællesskab der opstår, når forskellig viden bliver til din viden! Du kan slet ikke lade være!

Hvad sker der mon i fysik..?
I fysik arbejder vi på at kunne forklare de goder, hjælpemidler og ikke mindst nye tekniske muligheder vores moderne samfund tilbyder os. Vi tager udgangspunkt i den nyeste teknologi og sørger hele tiden for, at vores temaer og diskussioner kan relateres til vores hverdag og fremtid.

Men for at kunne forstå nutiden og ruste os til fremtiden, må vi også have viden om fortiden. For det er den forskning og nysgerrighed efter at blive klogere, der har skabt de muligheder, vi tager for givet i dag. Derfor arbejder vi også med historien bag den viden, vi har i dag.

Et af vores overemner hedder livsenergi, da dette emne rummer så mange, for det enkelte menneske, vigtige elementer. Netop naturvidenskaben er med til at gøre verden mindre og kommunikationen nemmere, men udnytter vi denne mulighed positivt?

Hvad mon der så sker i kemi?
Kemi - kemisk.. det er ofte noget, der bliver forbundet med gift, fare og stærkt. Tit og ofte tænker man, at noget der er kemisk fremstillet er mystisk og usundt for os mennesker. Dette er til dels også rigtigt, men den største kemi er en kemi, der er livsnødvendigt for vores liv, og som skabes af eller sammen med naturen hver dag - Den organiske kemi.

I vores kemiundervisning vil vi veksle mellem teoriundervisning, der giver en solid baggrund for at kunne forstå og forklare det, vi arbejder med, og masser af praktisk undervisning i laboratoriet, hvor vi udforsker naturens magiske kræfter.