Forældreinfo

Når du som forælder vælger at støtte dit barns ønske om at komme på efterskole, skal du se det som en investering i dit barns liv.

At være et år hjemmefra i efterskolealderen skaber automatisk helt nye perspektiver på livet, på skolen og ikke mindst på sig selv. Den proces står vi klar til at styrke, guide og vejlede dit barn i.

Vi voksne på Ryslinge Efterskole brænder for arbejdet med unge.

Vi tror på, at de kan, og vi vil skabe de bedste historier sammen med dem
I løbet af deres efterskoleår er vi stabile støtter i deres liv, som altid bevarer den positive og anerkendende tilgang til dem og deres mange skøre, skæve og skønne påfund. Vi ved og forstår, at alle er forskellige. For nogle er livet en leg og for nogle kan den største udfordring være at vaske tøj selv, for andre kan det være at skulle lære at spise morgenmad, for den tredje kan det være at tale foran en stor gruppe mennesker, mens det for den fjerde kan være at sove sammen med tre andre på et værelse.

Måske har man problemer; - med at styre sit temperament, - med at bevare et pænt sprog i en ophidset diskussion, - med altid at springe over hvor gærdet er lavest eller med at holde overblik over sine aftaler og lektier. Der er mange udfordringer for en “førstegangs-voksen”, men de kan mestres.

På Ryslinge Efterskole vil dit barn ikke få lov at være i fred. Vi vil udfordre dem, gå i gensidig dialog med dem, spørge ind til, hvad de er optaget af og forholde os til deres drømme og tanker. For os sker den menneskelige dannelse i dialogen med andre.

Når vi laver efterskole, sætter vi en ramme op, hvori man kan få lov at boltre sig. Elevdemokratiet på skolen skal være med til at kunne diskutere rammerne og skabe det bedste ophold for alle eleverne.

Medarbejdernes arbejdsforhold, efterskoleloven og skolens grundregler er dog ikke til diskussion.

Skolens grundregler

1. Du skal være en god kammerat. For os betyder det, at du bakker dine kammerater op, er tillidsfuld og hjælper til at sikre et godt skolemiljø. Man færdes ikke på andres værelser uden at have fået lov.
  2. Du skal møde aktivt til alle timer, måltider og fællesarrangementer.
  3. Ryslinge Efterskole er røgfri. (Dette gælder også e-cigaretter og snus.)
  4. Det er ikke tilladt at være påvirket af, nyde eller besidde øl, spiritus, euforiserende stoffer eller lignende, ligesom snifning af enhver art ikke er tilladt. Det er ligeledes ikke tilladt at nyde alkohol og euforiserende stoffer til og fra skole.
  5. Du skal ligge i din egen seng mellem 22.30 og 06.00.
  6. Sex er ikke tilladt på skolen.

Hvis vi oplever, at der ikke er respekt om disse regler, kan det medføre, at vores samarbejde ophører.

"10 stjerner herfra - fantastisk smittende engagement i lærer-gruppen og ledelse. RYE kan man trygt overlade sit barn til - RYE er lig med høj kvalitet og man kan kun blive imponeret over, hvordan I formår at skabe de rigtige rammer for fælleskab og få vores unge mennesker til at vokse og udfolde deres fulde potentialer.

Virker godt at I kun tager 10. klasses elever og praktiserer tillids-modellen koblet med konsekvens - god og rolig håndtering af de sædvanlige efterskole-kriser i løbet af året.  At I så samtidig sikrer en gennemgående god interaktion med livet udenfor. Ja jeg kan ikke lige komme på ændringsforslag. Tak for det I gør."

- Jacob Sten Andersen

"For ti måneder siden afleverede jeg en følsom pige i Ryes varetægt. Det krævede mod at nå dertil for både mor og datter. Den varme og det store engagement vi blev mødt med den første dag, har fyldt min datters dage på Rye. Jeg hentede en pige med styrket selvværd og masser af selvtillid. Jeg kan kun anbefale Ryslinge Efterskole.. Det er de bedste penge jeg nogensinde har givet ud. TAK ❤️❤️❤️"

- Solvejg Barkou Larsen