Kost og sundhed

Et efterskoleophold skal være en oplevelse for alle sanser. Maden er det brændstof, som hjernen har brug for at kunne fungere en hel dag.

Kostforplejningen på Ryslinge Efterskole sørger for sund mad til alle eleverne. Det vil sige at både hoved- og mellemmåltider skal være sunde og velsmagende. På skolen er der 3 hovedmåltider, derudover 3 forfriskninger pr. dag.

Der serveres friskbagt groft brød samt frugt og grønt hver dag. Eleverne tilskyndes til at drikke vand i stedet for de gængse sukkerholdige drinks på flaske og til at vælge fast food og grillmad fra.

På Ryslinge Efterskole lægger vi vægt på gode råvarer, helst økologisk dyrkede. Vi tilstræber at lave maden ”fra bunden af” og undgå halvfabrikata og færdigprodukter.

Bæredygtighed og global ansvarlighed er overordnede principper for hele skolen.

Køkkenet lægger stor vægt på at give dig den bedste oplevelse dagen igennem
Køkkenteamet består af en flok madentusiaster, der hver arbejder ihærdigt og sammen formår at få gastronomien, humøret, sundheden og bæredygtigheden til at blomstre. Det forpligtende fællesskab med eleverne i højskolen og efterskolen bygger på dialog og tillid. Fællesskabet løfter i flok :-)

Bevidstheden om økologi og bæredygtighed er et klart valg fra skolens og køkkenets side. Vi har ”Det økologiske spisemærke” (Bronzemærket), hvilket betyder at 30 – 60 % af maden er økologisk: bl.a. alle mælkeprodukter, et års forbrug af 10 tons mel og størstedelen af grøntsagerne er økologisk.

oeko-logo_bronze_0.jpgVores tilgang til at lave sund mad af kvalitetsråvarer serveret sammen med vores hjemmelavede produkter vægtes højt og skal kunne mærkes på alle tider af dagen. Kreativitet i traditionen, hvor vi giver traditionelle retter et twist skal pirre elevernes nysgerrighed og nogle gange også udfordre smagsløgene.

Vegetarer og elever der har specifikke kostbehov ud fra stillede medicinske krav, opfyldes med et alternativt valg i bedst mulig omfang. Dette skal meddeles inden elevens ankomst til skolen, gerne i indmeldelsesformularen. Vedkommende skal medbringe en lægeerklæring på diagnosen.

Køkkenet skal bespise mere end 200 personer ved hvert måltid, så der vil være begrænsninger i at kunne tilgodese individuelle særlige behov, som rækker ud over ovenstående. Retterne ved buffeten skaber mulighed for at vælge og fravælge enkelte retter.