Faciliteter

Man mærker tydeligt historiens vingesus på Ryslinge Efterskole

De fysiske rammer på Ryslinge Efterskole er imponerende. I og omkring de gamle hovedbygninger mærker du virkelig historiens vingesus, særligt i den gamle Foredragssal.

I årenes løb er der kommet flere bygninger til, bl.a. Teatersalen, elevfløjen Sønderhus, Hallen og musikhuset. Flere gamle forstanderboliger er også blevet inddraget og rummer nu elevværelser, undervisningslokaler og værksteder.

Skolen har desuden dejlige store udenomsarealer med park, boldbaner, shelterplads mv. på ca. 9 hektar.

Nederst på siden kan du se en video, som medielinjen på årgang 16/17 har lavet, hvor de viser deres yndlingssteder på skolen.

Boforhold

Flertallet af efterskoleeleverne bor i Sønderhus i dobbeltværelser med eget bad og toilet. Huset har fire afdelinger med et tilhørende køkken og stor opholdsstue.

Derudover er der to mindre boafsnit, Monrad og Damgaarden, med både to-, tre- og firemandsværelser samt køkken og opholdsstue.

På alle værelser findes skrivebord, seng og skab. Det er muligt at aflåse overskabet med en medbragt lille hængelås.

Fællesområder

Et at skolens mange elevudvalg har taget initiativ til at indrette et nyt fælleshus til eleverne i en tidligere lærerbolig. 4’eren hedder huset, og her er der mange muligheder for at hygge sig om aftenen eller i pauserne. Du kan spille brætspil eller wii, læse lektier, drikke the, tegne, male eller lave perleplader eller bare hænge ud i hængekøjen i udestuen.

Udover 4’eren har vi også en biograf, som et tidligere elevhold har etableret. Her viser vi film, og måske kan du blive det nye medlem af biografklubudvalget.

Kreative værksteder

Skolen har mange forskellige kreative værksteder, f.eks. til design, smykkeværksted, billedkunst, keramik, medie, foto, musik og teater.

Du kan tage kørekort til de fleste værksteder, og derefter kan rummene frit benyttes i fritiden.

Idrætsfaciliteter

På skolen har vi idrætshal samt fitnessrum. På udenomsarealerne er der beachvolley-, fodbold- og petanquebaner.